1940-luvun talo siivottiin otsonilla ”Pääsimme vihdoin eroon ummehtuneesta hajusta”

Heidän 1940-luvun talo sisälsi kaiken – paitsi raikkaan tuoksun.
Ummehtuneesta hajusta he eivät päässeet eroon, se asettui vaatteisiin, huonekaluihin ja sisustukseen.
– Kokeilimme Ozoneairia ja talo tuoksuu kuin se olisi uusi, sanoo Irene Lundqvist ja Göran Lundgren.

Lue lisää Ozoneairista ja löydä sopiva malli

Pariskunta Irene Lundqvist ja Göran Lundgren asuvat Vallentunassa, Ruotsissa, mutta Irenellä on myös talo 1940-luvulta Norbergin ulkopuolella Västmanlandissa. – Minä ostin talon 12 vuotta sitten, ja olen sisustanut sen vanhanaikaiseen tyyliin, joka harmonisoi talon luonetta. Monet huonekalut ovat vanhempia, osan olen perinyt vanhemmiltani, hän kertoo.

Talo on vakituinen asunto kaikilla mukavuuksilla. Irene ja Göran asuvat siellä ajottain, mutta välillä talo on tyhjillään ja suljettuna useita kuukausia. – Joka kerta kun tulimme taloon, meitä kohtasi ummehtunut haju – voimakas haju, joka asettui vaatteisiin ja hiuksiin, mutta tarttui myös tavaroihin, huonekaluihin, tekstiileihin ja muihin kalusteisiin, Göran sanoo.

He ovat tarkastaneet talon, ja siinä ei ole homevaurioita. Talossa on betoniperustus, joka pyrkii vapauttamaan kosteutta ja hajua rakennukseen. – Koitimme ”kaikkia” päästäksemme eroon hajusta. Pesuaineet, ilmanpuhdistimet, tuulettimet kellarissa. Mutta mikään ei auttanut.

Otsoni poistaa hajuja ja homeitiöitä

Göran sai vinkkejä hajunpoistoon otsonilla, kaasu jota kutsutaan myös “aktiiviseksi hapeksi”. Innovaation takana on luulajalainen teknologiayritys Ozoneair.

– Kone Ozoneair muuttaa ilman hapen otsoniksi, joka hyökkää ja neutraloi ilmamolekyylejä. Pahat hajut katoavat samoin kuin homeitiöt, bakteerit, virukset ja muut haitalliset mikro-organismit, sanoo Ozoneairin perustaja Johan Lundberg.

Vain napin painallus

Ozoneairin käyttäminen on hyvin yksinkertaista, Irene ja Göran todistavat:
– Käyttöohjeet ovat selkeät ja saatavilla suomeksi. Laitat koneen keskelle huonetta, liität sen pistorasiaan ja käynnistät sen napin painalluksella. Sitten poistut kotoa ja annat koneen toimia samalla kun teet muita asioita. Se on täysautomaattinen ja myös helppokäyttöinen, painaa vain muutaman kilon.

”On kuin taikuutta”

Pariskunta aloitti sijoittamalla Ozoneairin kellariin, jossa sen annettiin toimia kahdeksan tuntia. Sitten he laittoivat sen pohjakerrokseen talon keskelle vielä kahdeksaksi tunniksi. Muutaman viikon kuluttua he toistivat hoidon.

– Tuoksu ja ilma tuntuu täysin erilaisilta jälkeenpäin: raikkaalta, terveeltä ja kirkkaalta! Nyt kun tulemme tänne, tuntuu siltä, että astuisi uuteen taloon, tuoksu on kuin vasta rakennetussa talossa. Se on kuin taikuutta, Göran sanoo.

He avasivat kaapit, vaatekomerot ja laatikot ennen otsonikäsittelyä, jotta otsoni raikastaisi vaatteita ja tekstiilejä. – Ne tuoksui vasta pestyiltä jälkeenpäin.

Mikä on teidän vinkki niille jotka ovat kiinnostuneita puhdistaa otsonilla?
– Otsoni on vakiintunut tapa päästä eroon pahoista hajuista, ja voimme suositella Ozoneairia. Emme ole niin teknisiä, mutta tuskin olemme kokeneet yksinkertaisempaa konetta. Voit käyttää sitä myös noin 1000 hoitoon.

– Toinen vinkki on puhdistaa Ozoneairillä ennen myyntiä, jos aiot myydä talosi, autosi tai veneesi. Hajuton talo voi nostaa arvoa useilla satoilla tuhansilla.

Tarvitseeko sinun päästä eroon pahasta hajusta kotona?

Lue lisää täältä tai soita Ozoneairille 02 724 9960

Faktat: Siksi talossa haisee ummehtuneelle

Ummehtunut haju on yleinen ongelma, syy voi olla home, mutta talossa ei tarvitse olla homevaurioita. Kesä-asunnot jotka ovat suljettuna talvikuukausina alkavat haista tunkkaiselta. Ilmanvaihto on rajoitettua ja kosteus nousee kaikissa materiaaleissa samalla kun bakteerit voivat menestyä. Tunkkainen ja ummehtunut haju leviää ja asettuu usein seiniin, lattioihin ja kalusteisiin.

Haju voi tulla myös vanhemmista materiaaleista, kuten seinälevyistä ja korkkimatoista. Kyllästys talon rakenteessa (etenkin 1960- ja 1970-luvuilta) haisee hieman homeelta, mutta pistävämmältä. Linoleumimatossa, jonka pintakerros on vaurioitunut, kosteus voi tunkeutua ja pellavansiemenöljy härskiintyä; “oksennuksen kaltainen” haju nousee, kun olet hankaanut maton ja se kuivuu. Kosteusvaurioitunut mattoliima voi myös haista ummehtuneelle.

Ozoneair toimii tehokkaasti kaikkia näitä hajuja vastaan.

Täällä voit siivota Ozoneairillä

  • Kellari – ilmanvaihto on usein huono ja on suuri riski että hometta ja kosteutta muodostuu.
  • Ryömintätila – kosteuden haju voi levitä ja asettua seiniin ja sisustukseen sisätiloissa.
  • Kodissasi – hajut viipyy usein huonekaluissa, tekstiileissä ja sisustuksessa.
  • Ullakko ja varasto – täällä haisee usein kosteuden ja huonon ilmanvaihdon vuoksi.
  • Kylpyhuone ja pesutupa – viemärit, kosteus ja huono ilmanvaihto voivat aiheuttaa hajua.
  • Auto – kosteus, ruokajätteet, lemmikit, matkapahoinvointi; auto alkaa usein haista pahalle.
  • Loma-asunto, asuntovaunu, matkailuauto, vene – ovat usein tyhjillään pitkiä aikoja ja haisevat siksi tukkoiselle ja ummehtuneelle.

Tilaa Ozoneair täältä!

Jaa Facebookissa
Twitter

Siksi kesämökin tuuletus ei riitä

Haiseeko loma-asunto tunkkaiselta ja ummehtuneelta? Siivoaminen ja tuuletus ei yleensä riitä. Ruotsalainen menestystuote Ozoneair poistaa hajut – yksi käsittelykerta riittää.. Tilaa Ozoneair täältä – 5

Kevätsiivoa pois hajun – menestystuote auttaa sinua

Kun kevät on vihdoin saapunut, monet käyttävät tilaisuutta hyväkseen kevätsiivoamaan perusteellisesti asunnon, veneen, matkailuauton tai kesämökin.Monet ihmiset huomaavat, että on vaikeampaa kuin luuletkaan päästä eroon

Menu