Därför räcker det inte med att vädra ut sommarstugan

Luktar det instängt och unket i fritidshuset? Ofta räcker det inte med att storstäda och vädra. Den svenska succéprodukten Ozoneair tar bort lukterna – det räcker med en behandling.

I Sverige finns över en halv miljon fritidshus, och för många av oss är drömmen om sommaren och semestern starkt förknippad med sommarstugan.

Det är nu äntligen dags att öppna sommarhuset, vädra och vårstäda. Huset som stått tomt och igenbommat under vinterhalvåret brukar lukta fuktigt och instängt. Den unkna doften har spridit sig och satt sig i golv, väggar och tak men också i möbler, textilier och annan inredning.

Problemet är att hur mycket du än vädrar och skurar kommer den unkna doften ofta tillbaka efter några dagar. I många sommarstugor blir den unkna lukten permanent, och något man tvingas leva med sommar efter sommar.

Orsaken till lukten finns kvar

Johan Lundberg, grundare av Ozoneair i Luleå, förklarar:

– Orsaken till den dåliga lukten sitter ofta kvar i skrymslen, trä och textilier. Och då räcker det inte med att vädra och städa.

Stanken orsakas i värsta fall av mögel eller mikroorganismer som kan vara direkt skadliga, menar Johan Lundberg:

– Finns det mögelsporer i luften kan dessa bidra till att öka allergier och andra luftvägsbesvär.

Ozon tar bort lukt och skadliga ämnen

Luleåföretaget Ozoneair har utvecklat en unik produkt som omvandlar syre till ozon, en gas som sanerar 3000 gånger mer effektivt än klorin. På så sätt angrips och elimineras lukter, mögel, bakterier och virus.

– Ozon är naturens eget sätt att bryta ner mikroorganismer, och kan även tränga in i inredningen. Det är med andra ord både effektivt och helt miljövänligt, berättar Johan Lundberg.

På några timmar doftar sommarhuset fräscht igen, det räcker vanligen med en behandling, och den unkna lukten kommer inte tillbaka.

Inga förkunskaper krävs

I dag används succéprodukten från Norrbotten i hus, lägenheter, hotell, fordon och arbetsytor i 14 olika länder.

Saneringsföretag och bilrekondfirmor har länge rengjort med ozongeneratorer, men dessa kräver gedigna förkunskaper.

– Det helt nya med Ozoneair är att du som privatperson nu kan sanera ditt hem på egen hand – för en bråkdel av vad det skulle ha kostat att anlita en firma.

– Du placerar maskinen i det rum eller utrymme du vill sanera – källaren, husbilen, fritidshuset, båten, villan. Sedan trycker du på knappen. Maskinen är helautomatisk: den räknar själv ut den optimala rengöringstiden för bästa resultat.

Behöver du få bort dålig lukt hemma?
Läs mer här eller ring Ozoneair på 0771-366 366

Köp din Ozoneair idag!

Menu