Otsonointi

Otsonointi otsonipuhdistimella

Muutama vuosi sitten monet eivät tienneet Ozoneair otsonointi mahdollisuudesta. Tänään yhä useammat ovat kuitenkin kuulleet otsonigeneraattorista, joka poistaa huonot hajut sekä myös neutraloi homeen itiöt, bakteerit ja allergeenit. Tässä artikkelissa kerromme kuinka voit helposti siivota tai puhdistaa otsonilla itse.

Ruotsissa kehitetty otsonointi kone Ozoneair on ennen kaikkea tullut tunnetuksi kyvystään päästä eroon pahoista hajuista otsonin avulla. Jokaisen tahon, jolla on huonon hajun ongelmia missä tahansa tilassa, tulee ehdottomasti yrittää puhdistaa hajuja Ozoneairilla – monet ihmiset voivat todistaa sen tehokkuuden.

Otsonointi neutraloi myös homeitiöt, bakteerit, allergeenit ja muut haitalliset mikro-organismit, joka tekee Ozoneairista hyödyllisen myös sinulle, joka haluaa raikkaamman tuoksun ja yleisesti puhtaamman kodin tunteen. Laite on myös pieni ja helppo siirtää tarkottaen sitä, että voit esimerkiksi viedä laitteen mökille raikastamaan tilat kauden alkaessa. Voit myös nopeasti ja tehokkaasti raikastaa tiloja kuten ullakoita, kellareita, ryömintätiloja, autoja, veneitä, asuntovaunuja tai matkailuautoja.

Ozoneair on kehitetty siten, että yksityishenkilöt, joilla ei ole aikaisempaa tietoa, voivat käyttää sitä turvallisesti.
Näin voit edetä kolmessa yksinkertaisessa vaiheessa:

1. Valmistelut otsonointi siivousta varten

Varmista että käsiteltävässä tilassa ei ole ihmisiä, eläimiä tai kasveja. Otsoni voi aiheuttaa ärsytystä henkitorvessa ja on haitallista kasveille.

Voit vapaasti avata vaatekomeron, kaapit ja lipaston laatikot, jotta otsoni pääsee neutraloimaan siellä oleviin hajuihin ja hiukkasiin kaikilla pinnoilla ja kaikissa tiloissa.

Tiivistä sitten tila sulkemalla venttiilit sekä sulkemalla ikkunat ja ovet. Voit myös tiivistää raot rakennusmuovilla, jos ovi puuttuu sekä käyttää rakennusmuovia kerrosten välissä.

2. Käsittely otsonipuhdistimella

Liitä Ozoneair pistorasiaan ja aseta se huoneen keskelle, mieluiten korkealle esimerkiksi pöydälle tai tuolille.

Käynnistä kone painamalla nuppia, jonka jälkeen kierrät nuppia määrittääksesi huoneen koon. Käsittelyaika näkyy nyt näytössä. Aktivoi laite painamalla käynnistyspainiketta. Poistu huoneesta ja sulje perässäsi.

3. Otsonikäsittelyn jälkeen

Otsonikäsittely otsonipuhdistimella kestää yleensä 2–4 tuntia tilan koosta riippuen. Kun käsittelyaika on kulunut, kone sammuu automaattisesti. Odota sen jälkeen vielä kaksi tuntia ennen kuin palaat huoneeseen. Tuona aikana otsoni on muuttunut tavalliseksi hapeksi ja sen jälkeen on vaaratonta hengittää sisään ilmaa huoneessa.

Huoneeseen saattaa jäädä haju otsonista mutta tämä haju vähenee ajan myötä ja häviää tuulettaessa. Joskus saatat joutua toistamaan hoidon.